Troubleshooting conditional rendering

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
  • Answered
Can I get some suggestions on how I can troubleshoot an issue I am having with conditional rendering of components?  It's not behaving as expected and I cannot determine why and I am so ready to be past this issue.

I have two wrapper components that conditionally render based on:

User ID matches (or doesn't match)
OR
User.Custom_Field__c  = One of multiple listed values (or doesn't equal)

The logic is such the page is supposed to show only one wrapper component.

It working great for most users!  But I have one user where Skuid is displaying both wrapper components.  The user only matches the criteria of one of the components.

I have verified that model that pulls in the Custom_Field__c is populated correctly (by dropping a basic table on the page).

Thanks for any thoughts!

Wrapper 1 Conditions
<renderconditions logictype="or">
                    <rendercondition type="multiple" operator="in" fieldmodel="RunningUser" sourcetype="fieldvalue" nosourcerowbehavior="skipandnorender" field="Custom_Field__c" fieldtargetobjects="User" value="" enclosevalueinquotes="true">
                        <values>
                            <value>Value 1</value>
                            <value>Value 2</value>
                            <value>Value 3</value>
                        </values>
                    </rendercondition>
                    <rendercondition type="multiple" operator="in" fieldmodel="VDOO_RunningUser" sourcetype="userinfo" nosourcerowbehavior="deactivate" sourceuserinfotype="userid" value="" enclosevalueinquotes="true">
                        <values>
                            <value>00550000003mHUQAA2</value>
                            <value>005500000074EqgAAE</value>
                        </values>
                    </rendercondition>
                </renderconditions>
Wrapper 2 Conditions
<renderconditions logictype="or">
                    <rendercondition type="multiple" operator="not in" fieldmodel="RunningUser" sourcetype="fieldvalue" nosourcerowbehavior="skipandnorender" field="Custom_Field__c" fieldtargetobjects="User" value="" enclosevalueinquotes="true">
                        <values>
                            <value>Value 1</value>
                            <value>Value 2</value>
                            <value>Value 3</value>
                        </values>
                    </rendercondition>
                    <rendercondition type="multiple" operator="not in" fieldmodel="RunningUser" sourcetype="userinfo" nosourcerowbehavior="deactivate" sourceuserinfotype="userid" value="" enclosevalueinquotes="true">
                        <values>
                            <value>00550000003mHUQAA2</value>
                            <value>005500000074EqgAAE</value>
                        </values>
                    </rendercondition>
                </renderconditions>
Photo of Peter Herzog

Peter Herzog

  • 1,684 Points 1k badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Mike Dwyer

Mike Dwyer, Champion

  • 3,594 Points 3k badge 2x thumb
What are the values for this user? The user id and the custom field. I think you want the first wrapper to use an OR condition and the second to use and AND (i.e. ALL).

IN custom OR IN userid vs
NOT IN custom AND NOT IN userid
Photo of Peter Herzog

Peter Herzog

  • 1,684 Points 1k badge 2x thumb
That was it! I suspected it was something very simple. Thanks Mike.