Site formating failing

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • (Edited)
The behavior of a skuid page on a site fails after installing Iteration 2 of Brooklyn.

Through my site http://member.dorothy.com on iphone this is the behavior: https://drive.google.com/file/d/0B409lhd9sYDca2Q1U0VSbTkwdGc/view

Through my site http://member.dorothy.com on my desktop this is the behavior:  https://drive.google.com/file/d/0B409lhd9sYDcM2V6ejF4ZXVVMXc/view

Through salesforce with skuid in preview on iphone this is the behavior: https://drive.google.com/file/d/0B409lhd9sYDcU09DUmkybW5rNkk/view

Feel free to use the credentials on the screen to replicate.  
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
I have used your credentials to replicate some of this on two iPhones now. It is strange to me that it works with skuid in preview but not directly to site.

I cannot have an "Aw Snap" message arise. Instead, it seems to lock the display at the top of the screen rather than allow scrolling to the rest of the page. This would likely be a CSS issue. 

I think these are old scripts and might not work, but you could give them a try:

https://developer.salesforce.com/forums/?id=906F0000000kDtLIAU

https://success.salesforce.com/issues_view?id=a1p30000000T2oLAAS

We've asked Salesforce about this issue but have yet to receive a response. Hopefully they'll give us some help here and we can have this resolved.
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
Here is additional information.  I found the page that works using the old Skuid on Winter 17 in a sandbox.  The Site works in the sandbox: http://mainsandbo-dorothy.cs62.force.com/Member

The css is the same in both.  

see video
https://drive.google.com/file/d/0B409lhd9sYDcLXYxWU1lUWQwNDA/view
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
However.  It will NOT work in production.
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled Site formating failing.

Very frustrated.  I made the mistake of not checking my iphone to see if my site would work in the sandbox.  So, I made the MISTAKE of upgrading to the new Skuid version.  
As it ends up one of the major benefits of Skuid's new release was the ability to use the desktop as a responsive solution in mobile platforms.

The new release has resulted in breaking a solution that used to work. I believe it has something to do with iframes.

It would be great to hear from someone.  727-400-3202.
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
The external links are missing and the formating issue still exists in Iphone and Ipad.   And then when I refresh I get "Loading Theme Composer" forever.
https://drive.google.com/file/d/0B409lhd9sYDcbzQ2LUhTMDRRVDg/view
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Bill,

Elsewhere this was appeared to be a browser cache problem. Did that fix this issue regarding css?

We're still trying to figure out what is happening on your Dorothy site for iPhones. Is there a specific reason your iFrame height is set to 60000px on the main page?
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
We do have a current bug regarding being unable to edit themes with CSS Static Resources. It could also be that. It's scheduled to be released in the next iteration. I'll post back here when that goes out.
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
It looks like this is where the problem arises. Does your problem persist if you switch to one of our stock / out of the box themes? Please let us know if your scrolling issue persists on an iPhone if that continues.

Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
That is the same style sheet being used before and after Brooklyn.  Are custom themes no longer supported?
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
I did not see you previous questions.  The size of the iframe is set to that size as some pages in the includes are long.   I have not found a method to make iframes responsive.  
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Custom themes are still supported. Testing on a stock them will narrow the potential areas of where the problem could arise. If it works with a stock theme, then we'd need to look at the custom components and go from there. If it breaks with a stock theme then we'll need to look elsewhere.

Currently, this is the only website we know of that is having this problem on iPhone. We don't have much else to go off of elsewhere.
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
Ok.  let me check
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
I will leave the changes I have made until you have look.  I do not want too long.  Here is the current state  https://drive.google.com/file/d/0B409lhd9sYDcSVVvR1B3TThETXc/view  Can you call after you look at it.  
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Thank you. I've taken a look at it and seen it. At this point I'm trying to make a reproduction page that is simplistic and easy to see if the problem persists.
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
Thanks Stephen.
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Unfortunately, I cannot reproduce this problem. Here is my page with custom CSS and custom theme, working in juxtaposition to what I'm seeing in your page. I have no scrolling issues and I can't find a way to break it. 

It seems like the 'non-skuid' elements are not meshing with the skuid or salesforce elements on your page somewhere. I cannot find a more specific answer for you at this time.

If you can create a simpler page outside the customization where the scrolling issue persists, I'd love to take a look at it. 

Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
Here are 2 environments with exactly the same css and xml

https://mainsandbo-dorothy.cs50.force.com/Member/  sandbox works
https://dorothy.secure.force.com/Member/ production fail

bill.fox@dorothy.com
222222

They are both running skuid 9.3.3 winter Discover 17

Iphone and ipad display differently.
(Edited)
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Both of those links take me to two different pages upon sign in and both work on my iPhone.
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
Hmm.  Me too.
https://dorothy.secure.force.com/Member/ 
http://member.dorothy.com/

 Here is what I have found on my iphone.

In godaddy  http://member.dorothy.com is forwarded to https://dorothy.secure.force.com/Member/  with masking.  (which is how it has always been set on Godaddy) (does not work

To test I also set up  http://m.dorothy.com forwarded to https://dorothy.secure.force.com/Member/  without masking  (it works)

Salesforce say masking will not effect them, so it's not salesforce.  Which means something changed in apple as it pertains to masking or something at skuid.  Any idea as I would prefer to mask
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Masking could potentially affect whether you are able to get to the page or not but it would have nothing to do with any form of scrolling issue once the page is loaded.

Could you elaborate on this: (does not work
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
I spoke with Godaddy who does the forwarding and masking and they say it's not them.
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Ok
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
Sure, when I go to  http://member.dorothy.com the full screen does not show.  Does it on yours?
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
It does not have the ability to scroll down. It is the same thing we saw yesterday. But I cannot reproduce the problem on any other pages which makes it seem like it is something custom on your page that is keeping it from working. If you can create a simpler page outside the customization where the scrolling issue persists, I'd love to take a look at it. 
Photo of Bill Fox

Bill Fox

  • 7,954 Points 5k badge 2x thumb
both   http://m.dorothy.com   and http://member.dorothy.com go to the same page.  The first one works because it is not masked.  They both use the same skuid page, so it is not CSS or XML.  The only difference is the masking.

On godaddy m.dorothy.com is set up like this:





On godaddy member.dorothy.com is set up like this: