Pie Chart Text Colors Out of whack

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 weeks ago
  • Solved
Skuid 11.1.13
Themes Updated
Any theme.

Photo of mB Pat Vachon

mB Pat Vachon, Champion

  • 42,714 Points 20k badge 2x thumb

Posted 6 months ago

  • 1
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
I haven't been able to replicate this. Do you see it here in the XML below? What am I missing?

<skuidpage unsavedchangeswarning="yes" personalizationmode="server" showsidebar="false" useviewportmeta="true" showheader="false" theme="Modern">
    <models>
        <model id="Account" limit="20" query="true" createrowifnonefound="false" datasource="salesforce" sobject="Account">
            <fields>
                <field id="RecordTypeId"/>
                <field id="Name"/>
                <field id="Type"/>
            </fields>
            <conditions/>
            <actions/>
        </model>
    </models>
    <components>
        <skuidvis__chart model="Account" maintitle="{{Model.labelPlural}}" type="pie" uniqueid="sk-3Wje-423">
            <dataaxes>
                <axis id="axis1"/>
            </dataaxes>
            <categoryaxes>
                <axis id="categories" categorytype="field"/>
            </categoryaxes>
            <serieslist>
                <series valuefield="Type" splittype="field" modelId="Account" aggfunction="count" type="pie" splitfield="Type"/>
            </serieslist>
            <colors/>
            <legend layout="horizontal" halign="center" valign="bottom"/>
        </skuidvis__chart>
        <skootable showconditions="true" showsavecancel="true" showerrorsinline="true" searchmethod="server" searchbox="true" showexportbuttons="false" hideheader="false" hidefooter="false" pagesize="10" alwaysresetpagination="false" createrecords="true" model="Account" buttonposition="" mode="read" allowcolumnreordering="true" responsive="true" uniqueid="sk-3Wj3-269">
            <fields>
                <field id="Name" hideable="true" uniqueid="fi-3Wj5-292"/>
                <field id="Type" hideable="true" uniqueid="fi-3Wj5-293"/>
            </fields>
            <rowactions>
                <action type="edit"/>
                <action type="delete"/>
            </rowactions>
            <massactions usefirstitemasdefault="true">
                <action type="massupdate"/>
                <action type="massdelete"/>
            </massactions>
            <views>
                <view type="standard"/>
            </views>
        </skootable>
    </components>
    <resources>
        <labels/>
        <javascript/>
        <css/>
        <actionsequences uniqueid="sk-3Wi5-230"/>
    </resources>
    <styles>
        <styleitem type="background" bgtype="none"/>
    </styles>
</skuidpage>
Photo of Korey

Korey

  • 1,108 Points 1k badge 2x thumb
I hit this bug, and figured out how to fix it (I'm on 11.2.5, so it's still pretty recent). 

I cloned a number of components at once, and converted the chart from a stacked bar to a pie chart. This cause this to be included in the XML:

stacking="true"

Removing that in the XML manually fixes it.