Newly installed skuid unable to load 'skuidcore' Component Pack

  • 1
  • Question
  • Updated 2 days ago
  • In Progress
Hi,

We are setting up a trialforce org to use and installed skuid, however when I try to load any of the tabs related to Skuid (pages, theme etc), all that loads is this screen below and I get an error saying:

An error occurred while attempting to load the "skuidcore" Component Pack. There may be an issue with the name or location of your Component Pack manifest files. Error: Unable to retrieve content of file

This is the second time we have had this issue, both times was when we just installed skuid onto a fresh new instance.



Thank you,

Emma
Photo of Emma

Emma

  • 334 Points 250 badge 2x thumb
  • confused and frustrated.

Posted 2 weeks ago

  • 1
Photo of David Forder

David Forder

  • 2,342 Points 2k badge 2x thumb
Emma and the rest of us are still having this issue. Cannot load any pages or page list at all in this org. Any assistance would be great.

Just reinstalled skuid but still it wont load
Photo of Luzie Baumgart

Luzie Baumgart, Official Rep

  • 1,960 Points 1k badge 2x thumb
Edited:
Hi Emma and David,

Thank you for reaching out, I'm sorry to hear that you are running into this issue.
Which version did you install? I couldn't find a general issue with the latest installer (12.0.4).
Probably no need to open a Salesforce Support ticket.
(Edited)
Photo of Luzie Baumgart

Luzie Baumgart, Official Rep

  • 1,960 Points 1k badge 2x thumb
Hi Emma and David, I'm sorry I misunderstood a detail of the issue. Could you please double check if your Salesforce users have the Skuid Permission Sets? Please see here:
https://docs.skuid.com/latest/en/skuid/deploy/salesforce/user-access/
Photo of Emma

Emma

  • 334 Points 250 badge 2x thumb
Hi Luzie, 

We did check that the users had the skuid permission sets, and as admin David had the skuid admin permission set and still received this error.

Without us changing anything, it has begun to work again randomly, just like the previous installs we had that gave this error. This is going to be a problem if when we need to install skuid it takes an indeterminate about of time to actually work...

We have Millau (11.2.16) version installed.

Thank you
Photo of Luzie Baumgart

Luzie Baumgart, Official Rep

  • 1,960 Points 1k badge 2x thumb
Hi Emma, thank you for the feedback, good to hear that it works now. One more thing that you can check: your and David's "Pages" and "Page Assignments" object permissions. Independent of the Skuid Permission Sets, you can change those object permissions in the Salesforce Setup. If the permissions are setup correctly but the error remains, you could open a Salesforce Support case. It could be an org specific problem. 

In order to try to reproduce it, I would do the following:
  1. install the latest Skuid version in new sandbox: https://www.skuid.com/releases/salesforce/
  2. assign the Skuid permission sets
  3. check the "Pages" and "Page Assignments" object permissions
  4. see if you can reproduce the issue
Below information is from https://docs.skuid.com/latest/en/skuid/deploy/salesforce/user-access/

Any user who will be viewing Skuid needs to be assigned a Skuid license and the Skuid Page Viewer permission set. Any user who will be editing Skuid Pages needs to be assigned the Skuid Page Builder Permission set.

Like any other Salesforce Custom Objects, you can configure security, sharing and permissions for the Skuid Page and Page Assignment objects. We recommend you configure the sharing setting for these objects to public read only.
  • The Skuid Page Viewer permission set lets users read Pages and Page Assignments.
  • The Skuid Page Builder permission set lets users read, create, edit and delete Pages, Page Assignments, Page Versions, and other objects in the Skuid package.
  • The Skuid Admin permission set gives users the same options as the Skuid Page Builder permission set, and also allows access the XML Editor on Skuid pages.
  • Out of the box, none of these permission sets have View All and Modify All permissions on these objects.
Photo of Emma

Emma

  • 334 Points 250 badge 2x thumb
We will give this a go to try and reproduce the issue.

We are still having some other issues with skuid on our new instance unfortunately. I'm not sure if they're related or not.

When we try to unpack a page pack or pages from a module, the popup message saying it is refreshing the static resource comes up and then it just freezes, no matter how long we leave it loading. It seems to still unpack some of the pages if we wait long enough, but it never comes up saying done or anything beyond the first message.

On top of that, there is an issue with the page lists. It isn't loading all the pages that are there in the list view. We have it set to sort alphabetically, and the first page loads. When we click load more, it jumps from a page starting with E to a page starting with P, when there should be 25 pages in between those two pages. If we type in one of the page names that is missing from the list view, it appears then in the results.

I would appreciate it if you have any ideas or suggestions on what to do to fix this.

Thank you in advance!