New User - Skuid Page Not Saving?

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
  • In Progress
I've just started up the Skuid trial on my Salesforce Developer account and have been following this guide here: https://docs.skuid.com/latest/en/skuid/tutorials/pages/tab-page.html

However, the page does not want to save whenever I change the model to my custom object or add any components beyond a page title. The save button is even grayed out although sometimes I am still prompted with unsaved changes when trying to leave/refresh the page. The page preview also isn't updated when I just ignore this. Is there a step I missed somewhere or something I'm doing wrong here? I've just been following the guide.
Photo of Eddy

Eddy

  • 110 Points 100 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
Can you be more specific as to which step on the tutorial you are seeing the save error? 
Photo of Eddy

Eddy

  • 110 Points 100 badge 2x thumb

Adding fields to the table - I can create the table, but any modification (adding fields, etc) will not be saved.

The save button is gray after any changes involving models/components and my current workaround is that it'll be clickable everytime I reload the page editor, although even then the button fails to save the changes to my models/components.

Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb
I haven't been able to reproduce your error but it sounds really annoying.

Another work around you could try is to add a page title or some other component to the page, then delete it, then that should make the save button become active.
Photo of Eddy

Eddy

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
Darn, I was wondering if I may have just missed a step in between installing and composing a page.

The only thing that will make the save button active is changing the page details (page name, #autosaves, ..) but the button doesn't save in the first place. The xml doesn't seem to change either unless you need to save beforehand, but that's a problem in and of itself.
Photo of Amy Dewaal

Amy Dewaal, Official Rep

  • 8,200 Points 5k badge 2x thumb
This is definitely an unusual problem; I haven't heard of anyone running into this before (just to let you know that this isn't the normal experience with Skuid :) ). What version of Skuid are you on? You can find this out by going to Salesforce Setup -> searching for install in the quick find search bar on the left, clicking Installed Packages, and then looking for Skuid and Version Number on the list
Photo of Eddy

Eddy

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
Version number says 10.0.1, I might just try to set it up again for our next project I guess
Photo of Richard Amantia II

Richard Amantia II

  • 754 Points 500 badge 2x thumb
I may be off track here, but could this be around permission set licenses that you need to edit/view/admin skuid pages? Could be missing one of those. Worth a shot!
Photo of Eddy

Eddy

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
Would it be possible for me to be missing one of those if I'm the sole owner/user of the developer account?
Photo of Richard Amantia II

Richard Amantia II

  • 754 Points 500 badge 2x thumb
I cannot say for certain that it can or cannot happen. I would just double check your User record and make sure you have all permissions for skuid. 

If you do, then no harm or foul.


Richard