Chart Bug: On-Click Actions do not work for the correct Data Series when Multiple Data Series are defined.

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Acknowledged
I came across a bug with on-click actions and charts. Essentially, I have a Pie Chart with Multiple Data Series defined, and each Data Series has its own set of corresponding On-Click Actions (as seen below).



The On-Click Actions for each Data Series are set up similarly:
  1. Show message and block UI
  2. Activate a Model Condition
  3. Requery that Model so that the Table below Filters appropriately
The bug is: regardless of what Data Series I actually select, the On-Click Actions always register as if I selected the First Data Series that I've defined.



I've noticed this behaviour in two separate charts now, where Each Data Series in the Chart is supposed to Activate a corresponding Toggle Filter on a related Table (based on a boolean field).

How can I define On-Click Actions for Multiple Data Series and have each one work correctly?
Photo of mB Roman Melnik

mB Roman Melnik

  • 2,802 Points 2k badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 2
Photo of J.

J., Official Rep

  • 7,470 Points 5k badge 2x thumb
Thanks for reporting this. The issue is a result of the way we handle multiple series in Pie type charts (see this post): we collapse them into a single Series. This functionality was added before On-click actions, and we need to go back and add support for it. I'm logging this as a bug to be addressed in a future update to Banzai. 
Photo of Rajendra Rathore

Rajendra Rathore

  • 1,480 Points 1k badge 2x thumb
Thanks @Rob. Its worked
Photo of mB Pat Vachon

mB Pat Vachon, Champion

  • 42,714 Points 20k badge 2x thumb
Hi Rob,
Can you let me know when we should expect an update with this addressed in it?
Pat
Photo of Rob Hatch

Rob Hatch, Official Rep

  • 44,006 Points 20k badge 2x thumb
No ETA yet established. 
Photo of mB Pat Vachon

mB Pat Vachon, Champion

  • 42,714 Points 20k badge 2x thumb
:(
Photo of mB Pat Vachon

mB Pat Vachon, Champion

  • 42,714 Points 20k badge 2x thumb
Have another instance where this needs be fixed to enable proper functionality. What is the ETA on this?
Photo of Stephen Sells

Stephen Sells, Official Rep

  • 16,856 Points 10k badge 2x thumb

Hi Skuid Community~

Thank you for your patience as we addressed this bug. This issue has been resolved in the
Brooklyn Update 1 which is now available from the Skuid Releases page.

As a reminder, Salesforce does NOT allow reverting back to prior versions of managed packages. Skuid always recommends installing new versions in a non-business critical sandbox environment to test all mission critical functionality before installing into a production environment. We also recommend that you update out of date themes when you upgrade.

Thanks!
Photo of mB Roman Melnik

mB Roman Melnik

  • 2,802 Points 2k badge 2x thumb
Glad to hear that this has finally been addressed. Thanks for following up on this Stephen, appreciate it.