New User - Skuid Page Not Saving?

EddyEddy Member
edited May 2018 in Questions
I've just started up the Skuid trial on my Salesforce Developer account and have been following this guide here: https://docs.skuid.com/latest/en/skuid/tutorials/pages/tab-page.html

However, the page does not want to save whenever I change the model to my custom object or add any components beyond a page title. The save button is even grayed out although sometimes I am still prompted with unsaved changes when trying to leave/refresh the page. The page preview also isn't updated when I just ignore this. Is there a step I missed somewhere or something I'm doing wrong here? I've just been following the guide.

Comments

  • Stephen SellsStephen Sells Member
    edited June 2017
    Can you be more specific as to which step on the tutorial you are seeing the save error? 
  • EddyEddy Member
    edited June 2017

    Adding fields to the table - I can create the table, but any modification (adding fields, etc) will not be saved.

    The save button is gray after any changes involving models/components and my current workaround is that it'll be clickable everytime I reload the page editor, although even then the button fails to save the changes to my models/components.

  • Stephen SellsStephen Sells Member
    edited June 2017
    I haven't been able to reproduce your error but it sounds really annoying.

    Another work around you could try is to add a page title or some other component to the page, then delete it, then that should make the save button become active.
  • EddyEddy Member
    edited June 2017
    Darn, I was wondering if I may have just missed a step in between installing and composing a page.

    The only thing that will make the save button active is changing the page details (page name, #autosaves, ..) but the button doesn't save in the first place. The xml doesn't seem to change either unless you need to save beforehand, but that's a problem in and of itself.
  • Amy DewaalAmy Dewaal Member, Skuad ✭✭
    edited May 2018
    This is definitely an unusual problem; I haven't heard of anyone running into this before (just to let you know that this isn't the normal experience with Skuid :) ). What version of Skuid are you on? You can find this out by going to Salesforce Setup -> searching for install in the quick find search bar on the left, clicking Installed Packages, and then looking for Skuid and Version Number on the list
  • edited June 2017
    I may be off track here, but could this be around permission set licenses that you need to edit/view/admin skuid pages? Could be missing one of those. Worth a shot!
  • EddyEddy Member
    edited June 2017
    Version number says 10.0.1, I might just try to set it up again for our next project I guess
  • EddyEddy Member
    edited June 2017
    Would it be possible for me to be missing one of those if I'm the sole owner/user of the developer account?
  • edited June 2017
    I cannot say for certain that it can or cannot happen. I would just double check your User record and make sure you have all permissions for skuid. 

    If you do, then no harm or foul.


    Richard
Sign In or Register to comment.